Näöntarkastus

Näkötutkimukset, silmänpainemittaukset ja todistukset näkökyvystä vaivattomasti meiltä

Näkötutkimukset

Onnistunut lasiratkaisu vaatii hyvän näkötutkimuksen. Salon Silmälasikeskus tarjoaa asiakkailleen korkeatasoisia näönhuoltopalveluita. Lisäksi pidämme huolen ammattiosaamisestamme jatkuvilla kursseilla ja koulutuksilla. Näöntarkastus kannattaa teetättää säännöllisin väliajoin Salon Silmälasikeskuksessa - tervetuloa!

Silmänpainemittaukset

Silmänpainemittaus on välttämätön osa näkötutkimusta. Sen avulla saamme lisäinformaatiota mahdollista silmälääkärin jatkotutkimusta varten.

Glaukooma

Glaukooma on silmänpainetauti, jossa kohonnut silmänpaine vaurioittaa hitaasti näköhermoja ja näin myös näkökykyä. Tauti ei aiheuta kipua tai vaivaa, joten se voidaan todeta ainoastaan silmätutkimuksessa. Tämän takia silmät kannattaa tarkistuttaa viimeistään 45-vuotiaana, jonka jälkeen seuranta jatkuu viiden vuoden välein 60-vuotiaaksi asti. Myöhemmin seurantaväli lyhenee kolmeen vuoteen. Silmäsairauksien riskitekijät lyhentävät potilaan seurantaväliä. Varhainen hoito lääkkeiden, laserhoidon tai paineleikkauksen muodossa pyrkii pysäyttämään näköhermovaurioiden etenemisen.

Silmänpohjakuvaukset

Silmänpohjakuvaus antaa optikolle tärkeää lisäinformaatiota muun muassa mahdollisesta silmänpainetaudista. Kuvaus tuo lisäarvoa näkötutkimukseen ja mahdollistaa aikaisemman jatkohoitoon lähettämisen.

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon silmiesi terveydentilasta. Nopealla ja helpolla toimenpiteellä voimme kartoittaa mahdollisia muutoksia, jotka ovat usein iän myötä tapahtuvia normaaleja ja vaarattomia muutoksia. Kun asioit meillä, sinulla aina mahdollisuus saada silmänpohjakuvaus optikon tekemän näöntutkimuksen yhteydessä.

Kuinka usein silmänpohjakuva on hyvä ottaa?

Silmänpohjakuva on hyvä ottaa säännöllisesti kahden vuoden välein esimerkiksi näöntarkastuksen yhteydessä tai useammin terveydenhuollon ammattilaisten ohjeiden mukaan. Yli 40-vuotiaalla silmäsairauksien riski kasvaa. Monet silmäsairauksista ovat alussa oireettomia ja tämän vuoksi silmänpohjakuvat kannattaa ottaa säännöllisesti.

Säännöllinen silmänpohjakuvaus mahdollistaa varhaisen puuttumisen silmänpohjassa tapahtuneisiin normaalista poikkeaviin muutoksiin sekä niiden vertailun pidemmällä aikajänteellä. Silmänpohjakuvaus ei poista tarvetta käydä silmälääkärillä, vaan se on säännöllisesti toteutettuna tärkeä dokumentointitapa silmien terveydentilan seurannassa.

Silmäpohjakuvien tulkinta

Silmänpohjat kuvaa meillä aina siihen koulutettu optometristi tai optikko. Silmänpohjakuvat seuloo silmänpohjakuvien tulkitsemiseen perehtynyt Pro Auctore -koulutettu optometristi tai optikko, tarvittaessa yhteistyössä silmälääkärin kanssa.
Mikäli optikko tai silmälääkäri havaitsee silmänpohjakuvissa normaalista poikkeavia löydöksiä, hän ohjaa asiakkaan jatkotutkimuksiin. Optikot eivät tee diagnooseja. Optikon tekemät löydökset voivat olla täysin vaarattomia ja ne eivät välttämättä ole viitteitä sairaudesta.

Näkemiseen liittyvät viranomaistodistukset

Salon Silmälasikeskuksen palveluihin kuuluvat optikon antamat todistukset näkökyvystä. Tervetuloa näöntarkastukseen!

Tervetuloa
näöntarkastus

Palveluhinnasto

  • Optikon näöntarkastus 40 € (sisältää silmänpaineen mittauksen ja silmänpohjan kartoittavan seulontatutkimuksen)

  • Optikon työnäkötarkastus 40 €

  • Silmälääkärin tutkimus 85-100 €

  • Silmänpohjakuvaus 40 € (optikon näöntutkimuksen yhteydessä 20 €)

  • Silmänpaineen mittaus 10 €

  • Piilolasisovitus uusi käyttäjä 50 € (sisältää käytönopetuksen, kokeilulinssit, nesteet ja tulevat jälkikontrollit)

  • Piilolasivaihtosovitus 20 € (sisältää kontrollin ja uudet kokeiltavat peruslinssit)

  • Piilolasikontrolli 10 €

  • Todistus näkökyvystä 10-20 €